UKOREX IV-eristeet – paras lämmöneristävyys

UKOREX IV

Valmistamme UKOREX® IV ilmanvaihtokanavaeristeet EPS:stä, jolla on hyvä lämpöarvo. Hyvä lämpöarvo eli lambda –arvo ei vielä kuitenkaan takaa hyvää lämmöneristävyyttä eli hyvää U-arvoa. Siihen tarvitaan hyvän lambdan lisäksi myös eristekerrokselle riittävää paksuutta. U-arvohan lasketaan kaavalla lambda per eristekerroksen paksuus.
Tällöin saadaan UKOREX® IV- eristeille kaavaa noudattaen U–arvoksi:

0,036 W(mK)-1/50 mm = 0,72 W/m²K.

Tämähän on yhtä yksinkertaista kuin laittaa pakkasella kahdet villasukat yksien sijaan.

Kun ilmanvaihtoputket on hyvin lämmöneristetty, saadaan talon ilmanvaihto toimimaan niin kuin on tarkoitus eikä kanaviin kerry kosteutta. Sama toimii siis myös jäähdytysputkiin.
Asennusvalmiilla UKOREX® IV-eristeillä kanavaeristäminen sujuu nopeasti. Suorat putkiosat, kulmat, käyrät ja tulpat napsahtavat toisiinsa kiinni ilman, että tarvitsee enemmän kuin kaksi kättä. Kannakoinnin ja kiinnityksen voi tehdä pannalla, eikä eriste mene kasaan tai putki ala rämisemään käytössä. Hyvä asennustyön jälki ja lopputulos ovat ilo silmälle.
Huippu U-arvo, hyvät mekaaniset- ja kosteustekniset ominaisuudet, edullinen hinta, nopea asennus ja kotimaisuus tekevät UKOREX® IV-eristeistä kaikkein fiksuimman valinnan kanavaeristämiseen!

Lisää tuotetietoja UKOREX® IV-eristeistä täältä.

Myyjämme kertovat mielellään lisää tuotteistamme. 

Rengaskoroke, onnistunut tuoteuudistus

Rengaskoroke

RengaskorokePari vuotta sitten markkinoille tuomamme uusi ovaali rengaskoroke on saavuttanut suuren suosion – eikä syyttä. 

Uusia tuotteita suunniteltaessa pyrimme aina hakemaan uusia parempia ominaisuuksia kuin vanhoissa jo markkinoilla olevissa malleissa. Uudessa rengaskorokkeessa tärkeimpinä pidettiin rungon parempaa jäykkyyttä, lujempia jalkoja, helpommin irtoavia renkaita sekä tuotteen edullisempaa myyntihintaa. Nämä toteutuivat hyvin. Yleensä vasta jonkin aikaa käytössä olon jälkeen tuotteesta paljastuu lisää ominaisuuksia, hyviä ja joskus huonojakin. Rengaskorokkeemme kohdalla on tullut vastaan hyviä ominaisuuksia, joita emme osanneet tuotteeseen hakea suunnitteluvaiheessa. Käyttäjät elementtiteollisuudessa ovat kertoneet seuraavaa: 

 • Kätevä, ahtaisiin muotoihin asennettavissa oleva sisärengas, 115/170 mm.
 • Hyvä pakkaus. Kätevät säkit napakasti lavalla. Lavalla aina tukevasti 24 säkkiä.
 • Jalan pienen pieni terävä pää takaa näkymättömän lopputuloksen elementissä.
 • Renkaat toimivat hyvin myös yksittäin. 

Valmistamme rengaskoroketta 17-70 mm koroissa. Vakiovärimme on betoniin sopiva harmaa. Tilauksesta teemme myös muita värejä.

Yllä oleva kuvat ovat Lujabetoni Oy:n Siilinjärven tehtaalta.

Kiinnostuitko? Pyydä tutustumistarjous myyjiltämme.

Greeny kompostori pöhisee talvellakin

Greeny kompostori

Greeny kompostoriViiden vuoden käyttökokemuksella ja useammanlaisia talvia kompostoineena kerron omia talvikompostoinnin kokemuksiamme Greeny kompostorilla.
Olemme vieneet Greeny kompostoriin kaikki keittiöstä tulevat biojätteet ympärivuoden. Meillä jätettä tulee melko runsaasti, koska ruuanlaitto on intohimoni. Eniten meillä tulee kasvisjätettä ruuan valmistuksesta sekä tietysti kahvinporoja. Alkuvuosina kompostori tuppasi jäätymään etelän loman aikana ja pitkillä kovilla pakkasilla, mutta pienillä nikseillä ollaan nykyisin onnistuttu aika hyvin.

 

 

 • Normaalisti (lämpimämpää kuin -10°C) biojäte viedään kompostoriin päivittäin. Tätä kylmemmällä kelillä harvennamme joka toiseen päivään, mikä vielä onnistuu ilman hajuhaittoja keittiössä ellei laiteta kalaa tai muita mereneläviä.
 • Talvisaikaan pyrimme pilkkomaan jätteitä hiukan pienemmäksi esim. isot paprikan kannat halkaistuna.
 • Biojäte viedään suoraan sisältä Greenyyn ilman, että jäähtyy tarpeettomasti matkalla.
 • Luukku pikaisesti auki ja mahdollisimman äkkiä takaisin kiinni, ettei lämpö karkaa.
 • Kylmällä kelillä ei sekoitusta, mutta hyvin kuiviketta. Kuivikkeena on ollut oman pihan karkeaa oksasilppua ja kaupasta ostettua kuiviketta. Tänä talvena olemme käyttäneet myös talvikuiviketta, jossa on typpeä. Emme osaa vielä sanoa, onko siitä ollut apua. Ei ainakaan haittaa
 • Ilmansäädin meillä on ollut lähes koko talven melkein minimiasennossa.
 • Pinnalla saattaa olla huuruisen näköistä, mutta heti pinnan alla on sulaa massaa, jossa prosessi on käynnissä. Lämpömittari on ollut jopa +40 °C nyt sydäntalvella.
 • Muutama aurinkoinen kevätpäivä ja silloin Greeny ottaa kierroksia. Talven hiljaiselo loppuu, mikä voi myös tuntua hajuhaittana. Silloin hyvä sekoitus ja runsas kerros kuiviketta päälle. Haju loppuu heti. Muutama päivä ja pinta humpsahtaa alas kuin taikasauvan heilautuksella.


Nämä kokemukset ovat Iisalmesta, missä nautimme talven lumesta ja välillä melko kovistakin pakkasjaksoista. Siis siitä oikeasta talvesta.