Terveisiä Kevätmessuilta!

Kevätmessut
Jälleen olivat Suomen kesäihmiset lähteneet liikkeelle hyvissä ajoin näin keväällä ja tulleet messuille. Ai mitkä kesäihmiset? No, ne hyväntuuliset ja hymyilevät, joita luullaan esiintyvän vain aurinkoisina heinäkuun päivinä. Neljän päivän messut menivät kuin siivillä ja vieläkin hymyilytti, kun messutapahtumia kerrattiin aamukahvilla. Oli Greeny –hiekka-astioiden ”luolaan” pujahtaneita lapsia ja Greeny –kompostoria livenä ihastelemaan tulleita aikuisia. Ja tietenkin laiturivalintaa tehneitä mökkiläisiä. Kivat messupäivät!

Aiempia vuosia selvemmin meille vahvistui käsitys, että tuotteiden vertailua tehdään netissä ja kuluttajien tuotetuntemus voi olla jopa parempi kuin keskivertomyyjällä. Monilla messuvierailla oli selvä käsitys mitoista, kantavuuksista ja materiaaleista. Yllätys joillekin kuitenkin oli, että tuotteemme valmistetaan Suomessa.  

  

Messuilla puhuttiin myös kompostoinnista ja jätteiden lajittelusta

KevätmessutNykytietämyksellä ei kellään todellakaan taida olla halua palata entiseen eli yhteen haisevaan sekajäteastiaan ja kaatopaikkoihin. Lajitellusta jätteestä saadaan esimerkiksi kierrätettyä uusioraaka-ainetta tai energiaa ja kompostoimalla multaa.

Kotikompostointi palauttaa ravinteet takaisin kiertoon, säästää ympäristöä ja pienentääpä vielä jätemaksujakin. Kompostointi on helppoa ja melko vaivatonta. Kompostoitumisreaktio on ihmeellinen: kuinka pieneliöt, bakteerit ja sädesienet saavatkin muutettua ison kasan hedelmien ja kasvisten kuoria sekä muita talousjätteitä niin pieneksi määräksi muhevaa multaa. Lapsetkin kannattaa tutustuttaa kompostointiin. Ainakin näin aikuista prosessi jaksaa aina hämmästyttää.

Kompostoinnin aloittamisen jälkeen monella kasvisten syönti on lisääntynyt ja niistä syntyvän jätteen määrä suhteessa vähentynyt. Todennäköisesti ruokahävikki muutenkin vähenee kompostoivilla kotitalouksilla, koska todellisen hukan näkee erikseen lajiteltuna. Tälläkin tapaa pieni ihminen voi siis pelastaa maailmaa!

 

Uudet lajittelutarrat auttavat käytännössä

lajittelutarrat

Kukapa ei haluaisi olla hyvä ihminen ja lajitella oikein. Aina ei kuitenkaan tiedä, mihin astiaan pitäisi mitäkin laittaa. Teimme tähän tarpeeseen uudet isot astioihin kiinnitettävät lajittelutarrat, jotka auttavat astian valinnassa. Tai siis me emme tehneet, vaan iisalmelaisen Mainostoimisto TKD Oy:n porukka teki.

Otsikko- ja ohjeosiin muotoon leikattu A4-kokoinen tarra-arkki kertoo värein, kuvin ja tekstein, mitä astiaan tulee laittaa – ja mitä ei saa laittaa. Tarrat ovat kestäviä ja liima pitää hyvin. Voimme toimittaa tarrat myös kirjepostissa.

Tarravalikoiman näet kokonaisuudessaan täällä.

Tarrojen tekijä löytyy täältä www.tk-design.net/

PS. Messuista vielä. Ainakin Järvi-Suomen eli Mäntyharjun, Mikkelin, Savonlinnan, Imatran ja Lappeenrannan kauppoihin on tulossa runsaasti laiturinostajia heti jäiden lähdettyä.