Lisäsimme jälleen jäteastiavalikoimaamme

HelesiKysyimme muutama kuukausi sitten väritoiveitanne Helesi 60 –astioihin. Vastausten perusteella otimme valikoimaamme nyt myös punaisen ja harmaan pikku-Helesin. Valikoimassa on näiden uutuusvärien lisäksi jo aiemmin saatavissa ollut vihreä Helesi 60.

Pieni 60-litrainen astia on erittäin näppärä. Kevyessä astiassa on kaksi isoa pyörää,  joten se on kevyt lapsenkin liikutella. Tarvetta tämän kokoiselle astialle voisi olla esiopetuksessa. Lasten on helppo opetella lajittelua sopivan korkuisten, oikean näköisten jäteastioiden avulla. 

Helesi 60 on 66 cm korkea eli mahtuu sopivasti työtason alle. Pieni ja vähän lattiatilaa vievä astia käy hyvin vaikkapa korjaamoihin – yksi astia kaasuttimille, toinen öljynsuodattimille ja kolmas kierrätysmetallille. Vielä jos yhden lisää, niin öljyiset rätit ansaitsevat omansa. Sitten korjaamon kierrätys onkin jo melko hyvällä mallilla.

Koko kierrätys- ja jäteastiavalikoimamme löytyy täältä.

 

 

 

 

 

 

UKM rengaskoroke toimii hyvin

UKOREX rengaskoroke

 

RengaskorokeRengaskorokkeemme suosio on koko ajan lisääntynyt. Koroke toimii hyvin sekä parirenkaana että yksittäin. Jalat eivät länksötä raskaankaan verkon alla ja ovaalin muodon ansiosta rengaskoroke kantaa verkon tasaisesti useammasta kohtaa. Nämä  lienevät olleet suurimmat syyt suosioon. 

Pakkaamme rengaskorokkeet napakasti muoviin pötköiksi. Lavoitus on tehty tukevasti latomalla pötköt ristiin, joten lava kestää hyvin siirtelyä. Pötköä puolestaan on helppo siirrellä elementtitehtaan tuotannossa. Vielä kun keksisi, mihin tyhjä muovisäkki sopisi jatkokäyttöön! (Enää ei kaikista teollisuuden muoveista kudota ja virkata mattoja, niin kuin 70-luvulla :)) Onko teillä ideoita hyötykäytöstä? 

Varastoimme harmaita rengaskorokkeita. Muut värit teemme tilauksesta. Toimitusaika on lyhyt, toisin sanoen heti toimitukseen, vaikkapa eristekuorman mukana. Korot ja pakkauskoot löytyvät nettisivuiltamme täältä. 

Mistä on hyvä routaeristys tehty?

Routavaurio Routaeristyksen tarkoitus on suojata rakennusta tai rakenteita routavaurioilta. Tähän päästään varmistamalla maapohjan kantavuus ja toimivuus, kunnollinen salaojitus ja routaeristys.  

Maapohja. Pohjatutkimuksissa ei kannata kitsastella. Hyvin suunnitellut, tehdyt ja tiivistetyt pohjatyöt ovat tärkeä osa onnistunutta lopputulosta. Savi, hiesu, turve ja liejumaat vaihdetaan hiekka- ja/tai sorapitoisiin hyvin tiivistyviin ja kantaviin maa-aineksiin, jotka eivät sido vettä. Pihatöissä pohjaukset tehdään aina pinnoitettavaa aluetta laajemmiksi. 

Sadevesien poisjohtaminen. Rakennuspaikka saadaan kuivaksi salaojilla ja kaadoilla. Salaojituskerroksen materiaalina käytetään esimerkiksi seulottua luonnonkiviainesta, sepeliä tai pestyä singeliä. Perusmuuria, sokkelipalkkia tai kellarin seinää vasten olevan pystysuuntaisen salaojituskerroksen on oltava ainakin 200 mm paksu. Sadevedet johdetaan maan pinnalla rakennuksesta poispäin kallistuksella, joka on vähintään 1:50. 

Routaeristeet. EPS routaeristeet ladotaan huolellisesti rinnakkain riittävän laajalle alueelle. Eri kerroksien eristelevysaumat asetetaan limittäin. Isoilla 2 m pitkillä UKOREX®  EPS 120 Routa, UKOREX®  Infra 200 ja UKOREX®  Infra 300 –levyillä saumakohtia tulee vähemmän ja eristystyö on onnistunut. Tärkeää on valita oikea eristeen lujuus. Nyrkkisääntönä piha-alueilla ja rakennusten ulkopuolella UKOREX®  EPS 120 Routa on oikea tuote. Raskaammin kuormitetuilla alueilla, joissa ajetaan esim. jäteautolla, hyvä valinta on UKOREX®  Infra 200 tai UKOREX®  Infra 300. Hyvä routaeriste on tehty pienestä lambda-arvosta ja hyvistä kosteusteknisistä ominaisuuksista. Hyvässä routaeristeessä lämmönjohtavuus on sama kaikissa paksuuksissa ja hyvät kosteustekniset ominaisuudet takaavat lämpöeristyksen toimivuuden myös kosteissa olosuhteissa.