Rakennusten energiatehokkuudella voidaan merkittävästi vaikuttaa rakentamisen ekologisuuteen.

Eristämällä tehokkaasti UKOREX® -eristeillä voit saavuttaa talollesi parhaan A+-energialuokan, pienentää talon kokonaisenergiankulutusta ja säästää yli 50% talosi lämmityskuluissa.

Matalaenergiatalo luo säästöjä

EnergialuokkaMatalaenergiatalossa lämmitysenergian kulutus on alle puolet normitaloon verrattuna. Investoimalla rakennusvaiheessa noin 3-5% enemmän saavutetaan 50% säästö lämmityskustannuksissa talon koko elinkaaren ajan. Matalaenergiarakentaminen ei vaadi erikoistekniikkaa. Suunnittelun avainasiana on vaipan tehokas ja laadukas lämmöneristys. Yksinkertaisin ratkaisu saavuttaa matalaenergiatalon vaatimukset on vaihtaa eristeen laatu tehokkaampaan. Käyttämällä esim. UKOREX® GRAFIT ja UKOREX® ULTRA -eristeitä on helppoa saavuttaa matalaenergiatalon tavoitteet ilman, että eristekerroksen paksuus kasvaa.

Rakennuksen energialuokka voidaan ilmoittaa kirjaintunnuksella. A+ on paras energialuokka. Lämmöneristyksellä on erittäin suuri merkitys rakennuksen energialuokkaan.

 

ret opas 20150917 1UUSI OPAS: Rakenteellinen energiatehokkuus

Rakenteellinen energiatehokkuus -opas keskittyy rakenteellisen energiatehokkuuden hyödyntämiseen tulevaisuuden lähes nollarakentamisessa. Oppaassa läpikäydään energiatehokkuuden huomioiminen asuinrakennusten hanke- ja arkkitehtisuunnittelussa, rakennesuunnittelussa ja toteutuksessa. Oppaan sisältämät esimerkit jo toteutetuista kohteista ja ratkaisuista tuovat esiin alan parhaat toteutukset ja niiden kosteusteknisen toimivuuden myös tulevaisuuden muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa.

Oppaan ovat laatineet arkkitehti Kimmo Lylykangas ja johtava asiantuntija Jyri Nieminen.

Lataa tästä Rakenteellinen energiatehokkuus-opas.

 

Vastuu ympäristöstä

UKOREX® -eristeet ovat ympäristöystävällisiä lämmöneristysvaihtoehtoja, joiden hiilijalanjälki on perinteisiä eristeitä pienempi.

Ohuempi eristekerros tarkoittaa vähemmän raaka-ainetta ja energiaa, mikä säästää luonnonvaroja.

Pienempi eristemäärä vähentää myös kuljetustarvetta.UKOREX® -eristeet ovat ympäristöystävällisiä lämmöneristysvaihtoehtoja, joiden hiilijalanjälki on perinteisiä eristeitä pienempi.